top of page

Over mij

In 1974 ben ik geboren in Leerdam, ik droomde ervan om ballerina of rockster te worden, en wilde baas van de wereld worden: ik wilde dat ik rivieren kon laten aanleggen door heel Afrika zodat iedereen water had. Daar was toen heel veel hongersnood....

Ik was een gevoelig, teruggetrokken kind, te serieus voor mijn leeftijd. Ik had heel lang last van veel nachtmerries, dagdroomde de gehele dag, was depressief en wilde “dood”--voor zover ik begreep wat dat was--nu weet ik dat het vooral betekende dat ik me niet gelukkig voelde. 

Ik had authentieke bijzondere ouders, ouders die anders waren dan de reguliere maatschappij misschien verwacht. 

Op de lagere school en op de Mavo werd ik gepest, want ik was enigstkind, kwam later op die school en ik was niet echt bekend met hoe kinderen met elkaar omgaan, en had moeite met reageren op het gedrag van andere kinderen. Ergens rond mijn 16de lukte me het om dit te doorbreken, en kreeg ik ineens vrienden en vriendinnen. Ik ging door naar de Havo en daarna naar de Kunstacademie in Utrecht. Dit was een logische keuze, aangezien ik vanaf jongs af aan al op ‘schilder’les zat en mijzelf op die manier makkelijk kon uiten.

Maar eigenlijk wilde ik naar de toneelschool, op drumles en gitaar spelen. 

Als bijbaantje werkte ik in de horeca en langzaam aan leerde ik daar, onbewust een vak. Ik had jaren later, als allround horeca-vrouw, met mijn toenmalige partner zelfs een tijdje een eigen kroeg en was er ook goed in. Mijn werk in de horeca heeft me gesocialiseerd en geleerd om met zeer diverse mensen om te gaan. Nu weet ik ook, dat het op een of andere manier, ook helemaal bij me paste. 

Rond mijn 25ste ging ik voor het eerst naar een maatschappelijk werker, omdat ik zo ongelukkig was en dacht ‘als ik er nu niet iets aan doe, dan ben ik er straks niet meer’. Via een vriendin ontdekte ik een geweldige opleiding, waarin je vooral veel groepstherapie kreeg en uiteindelijk de methodieken aanleerde, om met andere mensen te werken, wanneer je daar klaar voor was. Dat was mijn redding en met heel veel weerstand, innerlijke tegenwind en volhouden, ben ik uiteindelijk terecht gekomen waar ik nu ben.

Daar leerde ik dat ik voeten masseren leuk vind (voetreflexologie) en dat het weldadig kan zijn om iemand een ayurvedisch massage te kunnen geven, met heel veel olie. Dat het leuk is om bachbloesems te maken voor mezelf en anderen en te ontdekken wat dit doet, dat het ook werkt voor dieren. Ik leerde om beter naar mezelf te kijken en te begrijpen waarom dingen voor mij zo waren en zijn als ze zijn, dat hielp, gaf me inzicht en maakte ‘alles’ draaglijker. Zo leerde ik diverse gesprekstechnieken, opstellingenwerk, methodieken,  ademtherapie, gestalttherapie, huizenreiniging, rebirthing en dergelijke. Zo leer ik nog steeds...

 

IMG_4776_edited.jpg

Vaak kwam ik via vrienden in contact met nieuwe vormen, die me aanspraken, waarin ik mij dan spontaan ging verdiepen en uiteindelijk dan een opleiding volgde. Allereerst om mijn leven makkelijker te maken, later om dit ook door te mogen geven aan anderen. Zonder al die therapie was ik hier niet meer geweest en had ik nu niet zo rustig voor je gestaan. 

In mijn reguliere werk kwam ik terecht, als verpleegkundige in de ouderenzorg en later bij de GGZ Breburg. Van al die mooie en bijzondere mensen heb ik veel geleerd en leer ik nog steeds heel veel. Over wat trauma, verdriet, pijn, wanhoop enz. met je doet, hoe je hiermee kunt omgaan, of juist niet, dat de brug naar iets beters soms onvindbaar is. Ik voel me heel dankbaar dat ik hierin voor anderen iets kan betekenen, mag meedenken, me leer verplaatsen in anderen, creatief mag zijn in het zoeken naar hoe hiermee om te gaan, licht mag brengen, op zijn best. 

In 2017 kreeg ik twee zware operaties voor diep geinfiltreerde endometriose en kwam ik in contact met Jin Shin Jyutsu, wat me boeide en enorm hielp om mijn herstel te bespoedigen, ik ben mij toen erin gaan scholen en mag me vanaf 2022 provider noemen. 

Ik ontdekte Hollistic Pulsing en TRE en ging ik die opleidingen doen, omdat ik de behoefte had nog meer fysiek met mensen te kunnen werken. Voorbij de woorden. Want praten kan iedereen, maar voelen en in het hier en nu zijn, aanwezig zijn in je lichaam, oei, wat is dat moeilijk! 

 

Wat me drijft? Om van de wereld een mooiere plek te maken en jou, door naast je te staan, en je op weg te helpen in jouw proces, dieper te gaan op een veilige, bij jou passende manier, mijn creatieve kleurpalet te gebruiken om een werkwijze te vinden, die jou in het hier en nu het beste dient, dit aan te passen opdat de ander verder kan komen, voorbij de weerstand, van zwaarte in het (dagelijks) leven naar eigen liefde te gaan, hoe de wind ook waait stevig op je voeten te staan en meer en meer in jezelf te gaan geloven; in mogelijkheden en wonderen. Meer welkom te zijn in jezelf en daardoor ook in de wereld en bij de ander. 

 

Wat ik daar van leer? Om een spiegel te mogen zijn voor de ander, te zien waar ik nog in mag groeien! Van waarde te zijn, ook al weet ik al dat ik het waard ben... Het mooiste wat er is, is wanneer ik en dus ook de ander helemaal authentiek zichzelf durft te zijn, voorbij alle brillen, jasjes, maskers.....

 

En ja, ik weet het, het vergt hard werken met hier en daar wat lieve mensen, die je dragen, ondersteunen en je misschien iets kunnen meegeven onderweg. Zo is het mij vergaan en ik ben daar nog steeds heel erg dankbaar voor. Laat het een mooie reis zijn, dat wens ik mezelf toe en jou ook 

 

Wees welkom... 

 

OPLEIDINGEN

AUGUSTUS 2023

JUNI 2022

APRIL 2022

2017

JULI 2016

2013

1999

JANUARI 2023

TRE Provider  ✿  Opleiding bij Yoga Lab te Amsterdam

Ik ben geschoold in Tension, Stress en Trauma Release Exercises en kan zowel individueel als met een groep tot en met acht personen werken. Deze oefeningen zijn er o.a. om (chronische) stress op een natuurlijke wijze te 'ontladen'. 

TRE Provider  ✿  Opleiding bij Yoga Lab te Amsterdam

Ik ben geschoold in Tension, Stress en Trauma Release Exercises en kan zowel individueel als met een groep tot en met acht personen werken. Deze oefeningen zijn er o.a. om (chronische) stress op een natuurlijke wijze te 'ontladen'. 

Jin Shin Jyutsu practitioner  ✿  Opgeleid door Jin Shin Jyutsu International

Ik behandel als practitioner diverse mensen een-op-een, en mag lesgeven in JSJ Self-help. JSJ is een duizenden jaren oude Japanese geneeskunst die ons help om opgebouwde spanningen los te laten. 

Stressmanagement, Coaching, Counseling, Conflictbemiddeling BASIC  ✿  Psychodidact, Opleidingsinstituut Psychologie

Psychosociaal Counselor-Therapeut   ✿  Het International Holistisch Centrum / Loek Knippels Academie

Psychosociaal Coach   ✿  Het International Holistisch Centrum / Loek Knippels Academie

Ik ben geschoold in diverse therapeutische methodieken, waaronder Tekenanalyse, Focussen, EFT, drama dialoog, diverse opstellingsmethodieken en gesprekstechnieken, Voetreflexologie, Ayurvedische massage, Bachbloesems, Rebirthing en Gestalt Therapie.

Verpleegkundige niveau vier   ✿  Vitalis College te Breda

Autonoom Schilderen   ✿  Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

bottom of page