top of page
Naar contactformulier

Holistic Pulsing

Het lichaam wordt in beweging gebracht op een natuurlijke manier bij Holistic Pulsing. De masseur brengt het hele lichaam in een stromende, golvende, zachte en vloeiende beweging, dit noemen we ‘pulsen’. De ritmische pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter en kunnen gecombineerd worden met rollende en strekkende bewegingen. Het lichaam komt door het pulsen in een speciaal afgestemd ritme. Jij, je lichaam en je zenuwstelsel worden uitgenodigd om echt even te ontspannen door de ritmische bewegingen.
Naast gevoel van zachtheid, speelt water een grote rol. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. De grote kracht van water is het vermogen om overal in het lichaam zijn weg te vinden.
De stromende en golvende bewegingen brengen de vloeistoffen in het lichaam in beweging. De schommelingen verspreiden zich gemakkelijk en diep door het hele lichaam, dat stimuleert de doorstroming van de lichaamsvochten en bevordert het de afvoer van afvalstoffen. Wanneer spanning is losgelaten, komen de vastgehouden afvalstoffen vrij.
Zowel spierspanningen als psychische spanningen kunnen hierdoor loskomen, maar het zal vooral ontspannend werken!


Een sessie duurt gemiddeld, afhankelijk van de behoefte, minimaal 30 minuten en maximaal 60 minuten, met een korte intake en even bijkomen naderhand en vind in mijn werkruimte in Breda plaats.

Ook zet ik het soms in tijdens of na een Jin Shin Jyutsu, TRE of rebirthing/ademhalingssessie.

Op een beurs/festival bied ik kortere sessies aan, van 20 of 30 minuten, om eventjes tussendoor te ontspannen en echt even bij te komen. Een langere sessie kan natuurlijk op verzoek ook!

DUUR

VERDER NOG BELANGERIJK


Wanneer je voor het eerst komt, is het fijn door te spreken welke fysieke/psychische/mentale klachten en/of beperkingen je hebt, zodat ik daar rekening mee kan houden.
Tijdens een pulsingsessie lig je gekleed op een behandeltafel.

Je kunt gaan liggen op de tafel zoals jij prettig vind; op de rug, buik of linker- of rechterzij, pulsen kan aan alle kanten van het lichaam.
Drinken is belangrijk na een sessie, zodat de afvoer optimaal geactiveerd wordt.
Holistic Pulsing werkt niet persé probleemgericht. De ingang is ontspanning en bewustwording, zodat je zelf kan gaan ervaren wat er gebeurt in jouw lichaam.
Er zijn wel mensen met bijv. slaapproblemen, die daarvoor graag een sessie holistic pulsing nemen. Ook werkt het goed in een stressvolle periode.

Wat kan je ervaren tijdens het pulsen o.a.:
Ontspanning in het lichaam
Eigen grenzen beter leren aanvoelen
Bewustwording
Afvoer van afvalstoffen

De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als er gestopt wordt met pulsen, de stroming kan soms zelfs wat intenser worden gevoeld. Het is dan ook belangrijk om na een sessie de tijd te nemen om te blijven liggen om na te voelen.

Holistic Pulsing wordt bij vrijwel iedereen toegepast. De behandeling zal nergens pijnlijk moeten zijn.
Holistic Pulsing is een op zich zelfstaande behandelmethode en wordt ook wel gecombineerd met andere soort massages en is ontwikkeld in Nieuw Zeeland door Tovi Browning.

OVER MIJ


Naast mijn ervaring in ayurvedische massage, voetreflexologie en andere methodes vond ik in 2021 informatie over Holistic Pulsing, ik heb daarna vol enthousiasme de opleiding tot Holistisch therapeut gevold bij KIOM, Massage Opleidings Instituut in Eindhoven gevolgd en heb daar in 2022 mijn diploma gehaald.

bottom of page