top of page
Naar contactformulier

Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu is een eeuwenoude Japanse levenskunst c.q. geneeswijze die van het principe uitgaat dat de energie vrij door het lichaam moet kunnen stromen. Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen van mens of dier geactiveerd. Indien er blokkades ontstaan krijg je klachten op lichamelijk, mentaal en of spiritueel gebied en kun je ziek worden. In 1954 bracht Mary Burmeister Jin Shin Jyutsu naar Amerika. Zij was 12 jaar in de leer bij Jiro Murai in Japan en heeft het verder ontwikkeld en bekend gemaakt.

JSJ (Jin Shin Jyutsu) is nog het meest vergelijkbaar met accupunctuur, behalve dat het niet met naalden werkt maar met de handen/vingers. Beide komen oorspronkelijk uit Japan. Bij JSJ werken we ook met meridianen en de vijf elementenleer.

Uitgangspunt is dat de energie ongehinderd door je lichaam moet kunnen stromen. Zolang dat gebeurt, voel je je prettig en in balans. Omstandigheden buiten onszelf en in onszelf beinvloeden onze gezondheid en energie. Jin Shin Jyutsu zorgt ervoor dat we in ons ‘midden’ komen, en dat de energie moeiteloos kan stromen.


Jin Shin Jyutsu kan bij vrijwel alle lichamelijke en emotionele klachten worden toegepast;
Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, rug en schouderpijn, hormoonverstoring, overgewicht, niet zwanger kunnen worden, bijvoorbeeld door een verstoring van hormonen. Het werkt ondersteunend bij chemo trajecten en de bijwerkingen hiervan, auto-immuunziekten, Burn-Out, artritis, RSI, evenwichtsproblemen, Psoriasis, COPD, endometriose, long-covid, onrust, paniekaanvallen, duizeligheid, algehele vermoeidheid, astma, migraine en nog veel meer.

WAARBIJ EN WAARVOOR?

MEER OVER JIN SHIN JYUTSU


Bij JSJ fungeren de handen als startkabels, waardoor de ‘kosmische levensenergie’ vloeit. Bij Jin Shin Jyutsu heb je orgaan-energiestromen, en vele specifieke stromen die overal voor inzetbaar zijn.

Er zijn 2 maal 26 energieplaatsen op het lichaam. Deze plaatsen zou je kunnen zien als “stoppen” van een stoppenkast. Ontstaat er ergens kortsluiting, dan slaat een stop eruit (ofwel de betreffende plek wordt gevoelig of pijnlijk). De plaats van de stop die eruit slaat, kan iets vertellen over de oorzaak van de kortsluiting. Daarbij wordt het geheel van de mens betrokken, lichaam, geest en ziel. Er wordt dus niet alleen gekeken naar het gevolg maar veel meer naar de oorzaak.

Elk energieslot heeft ook een rechtstreekse relatie met een vinger. Al je vingers staan voor een emotie en zijn verbonden met twee organen. Zo staat de duim (maag, milt) voor zorgen, wijsvinger (nieren, blaas) voor angst, middelvinger (lever, gal) voor woede, ringvinger (longen, dikke darm) voor verdriet en pink (hart, dunne darm) voor onzekerheid.

OVER MIJ


Ik ben met JSJ in contact gekomen toen ik zware operaties onderging i.v.m. diepliggende endometriose. JSJ heeft mij heel erg geholpen bij mijn herstel van de narcose en operaties, ook ben ik momenteel helemaal vrij van endometriotische cystes, ik vertrouw erop dat dit komt door het door mezelf dagelijks toepassen van JSJ, het heeft mij in ieder geval heel veel gebracht en ik ontdek nog steeds de wonderlijke werking van JSJ door het toepassen bij anderen en bij mezelf. Ik ben FAN! Er zijn vele bijzondere verhalen m.b.t. herstel en JSJ!


Jin Shin Jyutsu is ook een geneeswijze die je op jezelf kunt toepassen. Door je handen op specifieke plekken op het lichaam te leggen of door eenvoudig je vingers vast te houden kun je energetische blokkades opheffen. Bovendien werkt Jin Shin Jyutsu steeds beter naarmate je het vaker toepast.
Heel eenvoudig verlaag je bijv. koorts, help je angst te verminderen of los je hoofdpijn op. Er zijn veel video’s online te vinden. Voor dieper liggende ‘projecten’ , is het beter om naar een provider te gaan. Deze kan je ook informatie geven over SELF HELP en je dingen aanleren.

SELF HELP


Wanneer je voor de eerste keer komt, vind er een uitgebreide intake plaats.
Bij elke (vervolg)sessie praten we eerst kort door hoe het nu gaat, dan worden de polsen geluisterd en volgt de Jin Shin Jyutsu sessie. De daadwerkelijke behandeling duurt nooit langer dan 1 uur; het lichaam heeft namelijk tijd nodig om alles te integreren. Meestal ben je in totaal tussen de 75 a 85 minuten kwijt.

Je ligt met je kleding aan op een massage tafel. De behandeling werkt meestal vooral ontspannend. De provider legt zijn handen op specifieke plekken, in een bepaald patroon, voor i.i.g. enkele minuten en gaat dan weer verder naar volgende energiesloten. Je hoeft verder niets te doen. Het kan zijn dat je merkt dat je lichaam wat geluid maakt, begint te borrelen, of dat je het warm krijgt. Dit betekent dat de energie (weer) begint te stromen en is dus alleen maar goed.

N.B. een behandeling moet worden gezien als een aanvulling van de reguliere gezondheidszorg en niet als een vervanging daarvan. Je kunt Jin Shun Jyutsu zonder risico toepassen in combinatie met andere geneeswijzen of medicijnen.
Kom met vragen naar me toe! Ik vertel je er graag meer over.

Op beurzen/festivals geef ik ook sessies, echter zijn deze vaak korter, zo’n 20 a 30 minuten, meestal omdat dit gewoon prettiger werkt en vaak een leuke kennismakingsmogelijkheid is met deze prachtig ‘kunst’.

BEHANDELINGEN in de praktijk

bottom of page